Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 52 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xbmc - dla lifesmart TV
09-28-2015, 07:54:42
Post: #21
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Witam, mam problem Sad jak zresetować Lifesmarta bo jak chce przywrócić do ostawień fabrycznych to wyłącza się i koniec.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Klikając w reklamy wspierasz forum ;)
01-19-2016, 10:43:02
Post: #22
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Lifesmart to dobre urzadzenie ze swietnymi parametrami, trzeba tylko wiedziec jak sie nim zajac Smile Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-20-2016, 17:14:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-20-2016 17:50:48 przez KLIFord.)
Post: #23
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Witam!
Czy ktoś nadal używa lub zna się na tym sprzęcie?
Mój model to 86883 (MSN 5004 4604) z Niemiec.
Niestety ale nie działa na nim YouTube...
Próbowałem już ręcznie instalować .apk ale woła o usługi google, więc i je też instaluje, ale nie odpowiadają.
Pojawiają się stosowne ikonki, ale ich uruchomienie nic nie daje Undecided
Proszę o podpowiedź jeżeli jeszcze ktoś coś... dziękuje [-:

[update]
Mogę źle zrozumieć wątek, ale wygląda na to, że sprzęt został wyparty i nie wspierany już przez usługi google, więc mówiąc krótko uśmiercili apki googla na tym sprzęcie? Undecided
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Klikając w reklamy wspierasz forum ;)
04-01-2016, 20:09:08
Post: #24
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Właśnie czy ktoś zna działającą wersję KODI na Lifesmart TV ?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-01-2016, 21:46:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2016 12:04:23 przez Crisever.)
Post: #25
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Znalazłem działającą wersję KODIEGO na Medion LiveSmart TV P85251 MD86711: Jest to program Semper Media Center(SPMC) poczytajcie o nim. W skrócie powiem, że jest taki sam jak KODI. SPMC(KODI) - wygląd, funkcje i silnik jest taki sam. Dodam, że działająca najnowszą wersją SPMC(KODI) jest wersja Gotham 13.4.0. Inne nowsze nie działały mi na Medion LifeSmart TV P85251 MD86711. Większość, najpopularniejsze wtyczki na KODIEGO działają bez problemu na SPMC.
- Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki. (stąd możemy pobrać SPMC)
- Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki. (O programach zastępczych KODI).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Klikając w reklamy wspierasz forum ;)
04-02-2016, 12:01:10
Post: #26
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Dodam, że działająca najnowszą wersją SPMC(KODI) jest wersja Gotham 13.4.0. Inne nowsze nie działały mi na Medion LifeSmart TV P85251 MD86711 (Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki.
Można ściągnąć wersję zarówno APK jak i Launcher APK. Wersja APK działa jak normalna aplikacja gdzie wybieramy i uruchamiamy ją z listy. Wersja Launcher sprawia, że SPMC(KODI) włącza się wraz z uruchomieniem systemu Smart BOXa. Po włączeniu sprzętu wybieramy czy chcemy otworzyć menu Medion LifeSmart TV P85251 MD86711 czy chcemy przejść od razu do SPMC(KODI). Możemy również wybrać opcję, która nie będzie nas za każdym razem o to pytała tylko bezpośrednio otworzy nam program SPMC(KODI) - opcja na samym dole pod dwoma ikonami GUI(menu Lifesmart TV) i pod SPMC(KODI).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04-02-2016, 16:57:02
Post: #27
RE: xbmc - dla lifesmart TV
@Crisever kolego ten apk u mnie jakoś nie działa :-/
Instalowałem wskazane 13.4 zarówno dla Home jak i samo APK, po uruchomieniu czarny ekran, albo komunikat, ze apk nie odpowiada i czekaj lub zamknij.
Sprawdziłem też nowszą wersję 14.2 ale również nie działa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Klikając w reklamy wspierasz forum ;)
04-03-2016, 15:42:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2016 15:43:02 przez Crisever.)
Post: #28
RE: xbmc - dla lifesmart TV
Ja miałem czarny ekran przy tych nowszych od 13.4. A na 13.4 też na początku mam przez dłuższy czas czarny ekran z powodu wczytywania ustawień za pierwszym razem. Nie wiem co może być u Ciebie. Mi wersja 13.4.0 działa. Ja przy wyższych wersjach od 13.4 miałem komunikat, że APK nie odpowiada lub był cały czas czarny ekran przy włączaniu APKI. Przesyłaj co nowego to może coś wykombinujemy.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Oyo pasją moją ;) | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS